Uw scheidingsadvocaat in Alphen aan den Rijn
Bel vrijblijvend: 0172 - 79 90 55
Home > Alimentatie
Alimentatie

Alimentatie in Alphen aan den Rijn

Gaat u scheiden in de regio Alphen aan den Rijn? Wij helpen u graag bij alimentatie. Er bestaan twee soorten van alimentatie: partneralimentatie en kinderalimentatie.

Na een scheiding heeft u een onderhoudsplicht. Gaan uw kinderen of uw partner na uw scheiding er financieel op achteruit? Dan bent u verplicht om daarvoor een compensatie te betalen. Wij adviseren u hier graag over in de regio van Alphen aan den Rijn.

Partneralimentatie

Verschilt het inkomen van uw ex-partner sterk met dat van u? Grote kans dat u dan te maken krijgt met partneralimentatie. Hoe lang u dit ontvangt of moet betalen hangt af van hoe lang u getrouwd bent geweest. U kunt samen met uw voormalige partner afspraken maken over alimentatie. Komt er u niet uit? Dan kunt u een mediator inschakelen. In de andere gevallen zal de rechter een besluit voor u nemen.

Kinderalimentatie

Heeft u kinderen? Na uw scheiding blijft u ook financieel gezien verantwoordelijk voor uw kinderen. Het vaststellen van de kinderalimentatie gebeurt aan de hand van een aantal factoren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de financiële positie van de ouders en de levensstandaard van voor de scheiding. De rechter zal besluiten of de gemaakte afspraken voldoende zijn. Wij adviseren u hierin graag.

Meer weten over kinderalimentatie of partneralimentatie? Neem dan in Alphen aan den Rijn en omgeving contact met ons op.